bewaar
Groentetaart met blauwaderkaas
Groentetaart met blauwaderkaas
bewaar

Groentetaart met blauwaderkaas

35 min. bereiden
30 min. wachten
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

pompoen

5 eetlepels

olijfolie

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

1

rode paprika

250 g

kastanjechampignons

150 g

blauwaderkaas

8

eieren

2 eetlepels

Italiaanse kruiden

2 sneetjes

bruinbrood

Dit heb je nodig

  • lage ronde ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Aan de slag

1

Pompoen schillen, halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. In wok 3 el olie verhitten en ui, knoflook en paprika 2-3 min. roerbakken. Pompoen en champignons erdoor scheppen en groenten op hoog vuur in nog 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Groenten in ovenschaal verdelen. Kaas ertussen leggen. In kom eieren loskloppen met Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel over groenten schenken. Sneetjes brood in driehoekjes snijden en op groenten leggen. Rest van olie over brood druppelen. Schaal in midden van oven schuiven en hartige taart in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken.