Groentetaart met blauwaderkaas

hoofdgerecht
4 personen
3
66
Advertentie
Ingrediënten
- 500 g pompoen
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien (in dunne partjes)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 250 g kastanjechampignons (gehalveerd)
- 150 g blauwaderkaas (in stukjes)
- 8 eieren
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 sneetjes bruinbrood
Keukenspullen
- lage ronde ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Pompoen schillen, halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. In wok 3 el olie verhitten en ui, knoflook en paprika 2-3 min. roerbakken. Pompoen en champignons erdoor scheppen en groenten op hoog vuur in nog 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Groenten in ovenschaal verdelen. Kaas ertussen leggen. In kom eieren loskloppen met Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel over groenten schenken. Sneetjes brood in driehoekjes snijden en op groenten leggen. Rest van olie over brood druppelen. Schaal in midden van oven schuiven en hartige taart in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 21 g
- vet 40 g