Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ kg kruimige aardappel
- 250 g kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 2 el ongezouten roomboter
- 1 zakje wijnzuurkool
- 125 g Danablu blauwaderkaas 50+ (variaties mogelijk)
- 2 dl halfvolle melk
Advertentie
Bereiden
Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Veeg intussen champignons schoon. Snijd grote exemplaren in vieren, halveer kleine. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit boter in koekenpan, bak paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur. Schep zuurkool erdoor en bak ca. 5 minuten mee. Snijd korstjes van snijd kaas in kleine blokjes. Melk (in magnetron) verwarmen. Giet aardappels af en stamp met (deel van) melk tot smeuïge puree. Schep zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor. Breng stamppot op smaak met zout en peper en verwarm even.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas
- 1½ kg kruimige aardappel
- 250 g kastanjechampignons
- 1 rode paprika
Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Veeg intussen champignons schoon. Snijd grote exemplaren in vieren, halveer kleine. Maak paprika schoon en snijd in stukjes.
- 2 el ongezouten roomboter
- 1 zakje wijnzuurkool
- 125 g Danablu blauwaderkaas 50+
- 2 dl halfvolle melk
Verhit boter in koekenpan, bak paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur. Schep zuurkool erdoor en bak ca. 5 minuten mee. Snijd korstjes van snijd kaas in kleine blokjes. Melk (in magnetron) verwarmen.
Giet aardappels af en stamp met (deel van) melk tot smeuïge puree. Schep zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor. Breng stamppot op smaak met zout en peper en verwarm even.