bewaar
Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas
Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas
bewaar

Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas

35 min. bereiden
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappel

250 g

kastanjechampignons

1

rode paprika

2 el

ongezouten roomboter

1 zakje

wijnzuurkool

125 g

Danablu blauwaderkaas 50+

2 dl

halfvolle melk

Aan de slag

Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Veeg intussen champignons schoon. Snijd grote exemplaren in vieren, halveer kleine. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit boter in koekenpan, bak paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur. Schep zuurkool erdoor en bak ca. 5 minuten mee. Snijd korstjes van snijd kaas in kleine blokjes. Melk (in magnetron) verwarmen. Giet aardappels af en stamp met (deel van) melk tot smeuïge puree. Schep zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor. Breng stamppot op smaak met zout en peper en verwarm even.