Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 g wijnzuurkool
- 4 varkensfiletlapjes
- 4 ham (of andere ham )
- 100 g port salut
- 5 el ongezouten roomboter
- 100 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- 4 saté of cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken. Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham. Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren. Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 46 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 g wijnzuurkool
Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken
- 4 varkensfiletlapjes
- 4 ham
- 100 g port salut
Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham.
Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.
- 3 el ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren.
- 2 el ongezouten roomboter
- 100 ml halfvolle melk
Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.