bewaar
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
bewaar

Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

500 g

wijnzuurkool

4

varkensfiletlapjes

4

ham

100 g

port salut

5 el

ongezouten roomboter

100 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • saté of cocktailprikkers

Aan de slag

1

Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken. Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham. Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.

2

Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren. Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.

3

Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.