bewaar
Frisse zuurkoolstamppot
Frisse zuurkoolstamppot
bewaar

Frisse zuurkoolstamppot

Licht, luchtig, romig, dit stamppotje met crème fraîche en wijnzuurkool.

20 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappel

2 el

olijfolie extra vierge

125 ml

crème fraîche

250 g

gekookte wijnzuurkool

1 tl

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Licht, luchtig, romig, dit stamppotje met crème fraîche en wijnzuurkool.

Aan de slag

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook in ca. 15 min. gaar. Giet af, stamp fijn en roer met de olie en de crème fraîche tot een smeuïge puree. Meng de puree met de zuurkool en warm het stamppotje goed door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.