bewaar
Luchtige aardappelpuree
Luchtige aardappelpuree
bewaar

Luchtige aardappelpuree

Voor de lekkerste fluwelige puree heb je maar 4 ingrediënten nodig.

25 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

100 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Voor de lekkerste fluwelige puree heb je maar 4 ingrediënten nodig.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Halveer de grotere aardappelen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar. Kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet de aardappelen af en zet de pan op een warmhoudplaatje op laag vuur. Laat ca. 2 min. drogen. Hoe minder vocht er in de aardappelen zit, hoe luchtiger de puree wordt.

2

Laat de pan op het warmplaatje staan en stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje. Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is.

3

Roer de boter en geraspte nootmuskaat erdoor, peper en zout naar smaak. Serveer direct, want een luchtige puree stort gemakkelijk in.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.