bewaar
Aardappelpuree met kaas
Aardappelpuree met kaas
bewaar

Aardappelpuree met kaas

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

200 ml

halfvolle melk

1

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

150 g

belegen boerenkaas

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.

2

Roer de melk en knoflook met een houten lepel of garde door de aardappelen. Voeg de boter en kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Meng de peterselie erdoor en serveer direct.

serveertipLekker met kiprollade en wilde spinazie.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.