bewaar
Stamppot met rucola en oude kaas
Stamppot met rucola en oude kaas
bewaar

Stamppot met rucola en oude kaas

30 min. bereiden
203waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

150 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

150 g

rucola

250 g

oude kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen met een deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper fijn.

2

Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

3

Meng de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel de oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot. Verdeel de rest van de kaas over de stamppot.

tip

variatietipRucolastamppot met knoflook: Verwarm 3 el olijfolie met 10 ongepelde, gehalveerde tenen knoflook in een steelpan en laat de knoflook zacht worden en licht kleuren. Schep de knoflook op een bordje. Haal de schil van de knoflook en schep de gepofte tenen door de stamppot. Serveer de stamppot in warme diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.