bewaar
Spruitjesstamppot met kaas
Spruitjesstamppot met kaas
bewaar

Spruitjesstamppot met kaas

Wat een smaken! Smeuïge puree, spruiten, kaas én olijven in één gerecht.

30 min. bereiden
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

450 g

spruitjes

20 g

zwarte olijven zonder pit

175 ml

halfvolle melk

2 el

ongezouten roomboter

200 g

Zaanlander kaas pikant (48+), geraspt

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

Wat een smaken! Smeuïge puree, spruiten, kaas én olijven in één gerecht.

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote spruiten. Kook de spruitjes in ca. 5 min. beetgaar. Halveer de olijven. Warm de melk op in de magnetron. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Roer de spruitjes, olijven en kaas door de stamppot en warm goed door. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.