Spruitjesstamppot met kaas
Wat een smaken! Smeuïge puree, spruiten, kaas én olijven in één gerecht.
545 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
450 g
20 g
175 ml
2 el
200 g
1 mespunt
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 week 02-03 - 2004 week 02-03
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote spruiten. Kook de spruitjes in ca. 5 min. beetgaar. Halveer de olijven. Warm de melk op in de magnetron. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Roer de spruitjes, olijven en kaas door de stamppot en warm goed door. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Spruitjesstamppot met kaas
Wat een smaken! Smeuïge puree, spruiten, kaas én olijven in één gerecht.

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote spruiten. Kook de spruitjes in ca. 5 min. beetgaar. Halveer de olijven. Warm de melk op in de magnetron. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Roer de spruitjes, olijven en kaas door de stamppot en warm goed door. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
450 g spruitjes
20 g zwarte olijven zonder pit
175 ml halfvolle melk
2 el ongezouten roomboter
200 g Zaanlander kaas pikant (48+), geraspt
1 mespunt gedroogde nootmuskaat




