bewaar
Zuurkoolstamppot met blokjes kaas
Zuurkoolstamppot met blokjes kaas
bewaar

Zuurkoolstamppot met blokjes kaas

Deze zuurkoolstamppot staat deze winter in de basis. Met maar 5 ingrediënten staat ie namelijk zo op tafel om punten te scoren.

30 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

1 kg

zuurkool naturel

200 ml

halfvolle melk

200 g

oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • hoge braadpan met deksel (ø 22 cm, AH Spaaractie)

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen.

2

Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de kaas in stukjes van 1 cm en schep door de stamppot. Verdeel de stamppot over diepe borden.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolstamppot met blokjes kaas

Deze zuurkoolstamppot staat deze winter in de basis. Met maar 5 ingrediënten staat ie namelijk zo op tafel om punten te scoren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig