bewaar
Jachtschotel met aardappelpuree
Jachtschotel met aardappelpuree
bewaar

Jachtschotel met aardappelpuree

Vul je keuken met de geur van nootmuskaat en wintergroenten.

40 min. bereiden
20 min. oventijd
279waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

75 g

ongezouten roomboter

1 kg

rundergehakt

3

uien

3

winterpeen

1

prei

1

gedroogde laurierblaadjes

20 g

verse platte peterselie

200 ml

rundvleesbouillon van tablet

100 ml

halfvolle melk

1 tl

gedroogde nootmuskaat

3 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Vul je keuken met de geur van nootmuskaat en wintergroenten.

Aan de slag

1

Kook de aardappelen 20 min. Verhit ondertussen ¼ van de boter in de pan en bak het gehakt in 5 min. rul. Haal het vlees uit de pan.

2

Snijd de ui in ringen en de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Bak de uien in het braadvet in 6 min. glazig, voeg dan de winterpeen en de prei toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 min. stoven. Verwarm de oven voor op 190 °C.

3

Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe. Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de helft van de boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

4

Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover. Zet ca. 20 min. in de oven en serveer direct.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.