Romige koude preisoep (vichyssoise)
Romige koude preisoep (vichyssoise)
bewaar
bewaar

Romige koude preisoep (vichyssoise)

Klassiek Frans voorgerecht voor op de picknicktafel.

30 min. bereiden
1 uur wachten
47waarderingen

Aan de slag

1

Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de sjalot. Bak de prei, aardappel en sjalot 5 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat 20 min. zacht koken.

2

Laat de soep iets afkoelen. Snipper de bieslook en roer de kookroom, melk en 2 el bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als je een blender gebruikt, houd dan je hand op de deksel zodat de warme soep niet uit de mengbeker spat. Laat in minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe.

3

Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de bieslook.

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Perfect lunch- of picknickgerecht: neem de soep mee in een thermosfles.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige koude preisoep (vichyssoise)

Klassiek Frans voorgerecht voor op de picknicktafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig