bewaar
Romige koude preisoep (vichyssoise)
Romige koude preisoep (vichyssoise)
bewaar

Romige koude preisoep (vichyssoise)

Klassiek Frans voorgerecht voor op de picknicktafel.

30 min. bereiden
1 uur wachten
40waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3

preien

1

iets kruimige aardappelen

1

sjalot

30 g

ongezouten roomboter

500 ml

kippenbouillon van tablet

1

gedroogde laurierblaadjes

250 ml

kookroom light

250 ml

halfvolle melk

3 el

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

Klassiek Frans voorgerecht voor op de picknicktafel.

Aan de slag

1

Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de sjalot. Bak de prei, aardappel en sjalot 5 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat 20 min. zacht koken.

2

Laat de soep iets afkoelen. Snipper de bieslook en roer de kookroom, melk en 2 el bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als je een blender gebruikt, houd dan je hand op de deksel zodat de warme soep niet uit de mengbeker spat. Laat in minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe.

3

Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de bieslook.

tip

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Perfect lunch- of picknickgerecht: neem de soep mee in een thermosfles.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.