Ierse stamp met bosui en waterkers

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 200 ml halfvolle melk
- 2 bosuien
- 75 waterkers
- 10 g verse platte peterselie
- 20 g ongezouten roomboter
Advertentie
Bereiden
- Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
- Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin. Breng zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.
- Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe. Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de stamp en serveer.

Puree maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ierse stamp met bosui en waterkers
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ierse stamp met bosui en waterkers
- 1 kg kruimige aardappel
Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze een paar minuten droogstomen. Doe ze daarna terug in de pan.
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 200 ml halfvolle melk
Zet een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin.
- 2 bosuien
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Breng de kleine pan zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.
- 75 waterkers
Verwijder de steeltjes en snijd de waterkers fijn.
- 10 g verse platte peterselie
Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe.
- 20 g ongezouten roomboter
Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de klomp boter door de stamp en serveer.