bewaar
Ierse stamp met bosui en waterkers
Ierse stamp met bosui en waterkers
bewaar

Ierse stamp met bosui en waterkers

35 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kg

kruimige aardappel

1

gedroogde laurierblaadjes

200 ml

halfvolle melk

2

bosui

75

waterkers

10 g

verse platte peterselie

20 g

ongezouten roomboter

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.

2

Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin. Breng zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.

3

Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe. Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de stamp en serveer.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.