Hazelnoot-aardpeerpuree
Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g aardperen
- 400 g kruimige aardappelen
- 1 teen knoflook
- 50 g ongebrande hazelnoten
- 75 ml halfvolle melk
- 25 g ongezouten roomboter
- 10 g verse platte peterselie
- 1 el hazelnootolie
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
- Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
- Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar de puree afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten afgedekt buiten de koelkast. Verwarm de puree 3 min. op 700 watt in de magnetron of 10 min. in de oven op 200 °C.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 10 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Hazelnoot-aardpeerpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hazelnoot-aardpeerpuree
- 750 g aardperen
- 400 g kruimige aardappelen
Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken.
- 1 teen knoflook
Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
- 50 g ongebrande hazelnoten
- 75 ml halfvolle melk
- 25 g ongezouten roomboter
Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
- 10 g verse platte peterselie
- 1 el hazelnootolie
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en olie over de puree.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar de puree afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten afgedekt buiten de koelkast. Verwarm de puree 3 min. op 700 watt in de magnetron of 10 min. in de oven op 200 °C.