Pit­ti­ge beef­bur­ger met ko­ri­an­der­mayo

Fan van koriander? Maak er eens mayo mee!

(6) waardeer
lunch Fan van koriander? Maak er eens mayo mee! 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen de grillpan en gril de jalapeñoburgers in ca. 15 min. gaar. Keer regelmatig. Halveer de hamburgerbroodjes en gril de snijkanten om en om naast de burgers in 1 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Leg de jalapeñopeper in het limoensap. Snijd de koriander fijn en meng met de mayonaise en het limoenrasp. Besmeer de snijkanten van de broodjes met de koriandermayonaise. Verdeel over de onderste helft van de broodjes de sla, burger, ui en peperringetjes. Dek af met de bovenkant van de broodjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017

Pittige beefburger met koriandermayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge beef­bur­ger met ko­ri­an­der­mayo

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 el arachideolie

Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 2 beefburgers jalapeño

Verhit ondertussen de grillpan en gril de jalapeñoburgers in ca. 15 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 2 hamburgerbroodjes

Halveer de hamburgerbroodjes en gril de snijkanten om en om naast de burgers in 1 min. goudbruin.

4
4
  • ½ jalapeñopeper

Snijd ondertussen de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Leg de jalapeñopeper in het limoensap.

6
6
  • 15 g verse koriander
  • 4 el mayonaise

Snijd de koriander fijn en meng met de mayonaise en het limoenrasp.

7
7

Besmeer de snijkanten van de broodjes met de koriandermayonaise.

8
8
  • 8 blaadjes babyromainesla

Verdeel over de onderste helft van de broodjes de sla, burger, ui en peperringetjes. Dek af met de bovenkant van de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.