Steek de barbecue aan. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees met de zaadlijsten fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de peper met de peterselie, blauwaderkaas en het zeezout door de boter.
Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie, bestrooi met zout en gril ze 4 min. (medium) op de barbecue. Keer halverwege. Neem van de barbecue.
Schep op elke entrecote 1 el boter, bestrooi met peper en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
BBQ-recepten met entrecote
Niets lekkerder dan een entrecote van de barbecue op een warme zomeravond. Serveer klassiek met kruidenboter, Cubaans gekruid of met paprikasaus. Genoeg inspiratie met deze recepten!
BBQ-recepten met entrecote
Entrecote van de BBQ maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
1 jalapeñopeper | |
15 gram verse platte peterselie | |
125 gram blauwaderkaas | |
1 theelepel grof zeezout | |
100 gram ongezouten roomboter | |
4 Greenfields entrecote | |
1 eetlepel arachideolie |
Dit heb je nodig
barbecue
Gegrilde entrecote met salsa verde
Entrecote is heerlijk om te grillen op de barbecue! Met deze zelfgemaakte salsa verde van verse groene kruiden, kappertjes en ansjovis wordt-ie extra lekker.
Salsa verde maken
Steek de barbecue aan. Haal voor de salsa verde de blaadjes van 15 g takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer. Snijd 15 g koriander en 15 g peterselie grof en voeg samen met 1 el kappertjes, 2 ansjovisfilets en 4 ...
00:31