Beef chimichurri
Chimichurri is een van oorsprong Argentijnse smaakmaker. Vaste onderdelen zijn knoflook, platte peterselie, oregano, azijn en olijfolie. Chimichurri wordt vaak geserveerd bij vlees.
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
15 g
verse platte peterselie
1 el
gedroogde oregano
1 tl
chilivlokken
1 tl
gerookte-paprikapoeder hot
6 el
zonnebloemolie
3 el
rodewijnazijn
3 el
water
½ tl
zeezout
4
AH Excellent entrecote
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Steek de barbecue aan en bereid voor op directe hitte.
Maak de chimichurri. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng samen met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, ⅚ van de olie, de azijn, het water, wat peper en het zout. Laat staan tot gebruik.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi rondom met peper en zout. Gril op de barbecue in ca. 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes, verdeel er een beetje chimichurri over en serveer de rest apart erbij.
Beef chimichurri
Chimichurri is een van oorsprong Argentijnse smaakmaker. Vaste onderdelen zijn knoflook, platte peterselie, oregano, azijn en olijfolie. Chimichurri wordt vaak geserveerd bij vlees.

bijgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan en bereid voor op directe hitte.
Maak de chimichurri. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng samen met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, ⅚ van de olie, de azijn, het water, wat peper en het zout. Laat staan tot gebruik.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi rondom met peper en zout. Gril op de barbecue in ca. 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes, verdeel er een beetje chimichurri over en serveer de rest apart erbij.
combinatietip:Lekker met een salade van kropsla, tomaat en ui, en brood.
bewaartip:Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren eerst op kamer- temperatuur komen.
variatietip:Dit recept kan bereid worden met allerlei soorten rundvlees. Kijk voor de bereidingswijze op de verpakking.
bereidingstip:Je kunt de entrecotes ook in een grillpan bereiden. Verhit de grillpan zonder olie of boter tot deze goed heet is en bereid zoals beschreven.
achtergrondinfo:Chimichurri kan zowel als marinade als als smaakmaker óp het gerecht gebruikt worden. Het wordt vooral geserveerd bij rundvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 el gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
1 tl gerookte-paprikapoeder hot
6 el zonnebloemolie
3 el rodewijnazijn
3 el water
½ tl zeezout
4 AH Excellent entrecote
Dit heb je nodig
barbecue