En­tre­co­te met chi­michur­ri

Vlees hoef je echt niet altijd te marineren, je kunt het ook eten met een heerlijke verse Argentijnse chimichurri.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns hoofdgerecht Vlees hoef je echt niet altijd te marineren, je kunt het ook eten met een heerlijke verse Argentijnse chimichurri. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze per stuk in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg ze ca. 40 min. op de houtskool. Keer halverwege.
  2. Snijd voor de chimichurri de knoflook grof, ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng 2/5 van de olie met de knoflook, tijm, het basilicum en zeezout in de vijzel. Voeg de rozemarijn toe en vijzel tot een puree. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn en roer met ⅔ van de rest van de olie en de azijn door de chimichurri.
  3. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril op de barbecue in ca. 4 min. medium gaar. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. Halveer de aardappelen en verdeel de crème fraîche erover. Schep op elke entrecote wat chimichurri en serveer met de aardappelen.

variatietip:

Heb je geen verse rozemarijn? Geen nood, deze kun je weglaten of vervangen door gedroogde rozemarijn.

combinatietip:

Lekker met een salade.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Entrecote met chimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te met chi­michur­ri

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 4 grote iets kruimige aardappelen

Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze per stuk in een dubbele laag aluminiumfolie.

3
3

Leg ze ca. 40 min. op de houtskool. Keer halverwege.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g tijm
  • 2 takjes rozemarijn

Snijd voor de chimichurri de knoflook grof, ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn.

5
5
  • 2 el (olijf)olie
  • 15 g basilicum
  • 1 tl grof zeezout

Meng de olie met de knoflook, tijm, het basilicum en zeezout in de vijzel. Voeg de rozemarijn toe en vijzel tot een puree.

6
6
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

7
7
  • 2 el (olijf)olie
  • 2 el rodewijnazijn

Snijd het vruchtvlees heel fijn en roer met de olie en de azijn door de chimichurri.

8
8
  • 600 g entrecotes
  • 1 el (olijf)olie

Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril op de barbecue in ca. 4 min. medium gaar. Keer halverwege.

9
9

Neem van de barbecue en laat 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

10
10
  • 200 g crème fraîche

Halveer de aardappelen en verdeel de crème fraîche erover. Schep op elke entrecote wat chimichurri en serveer met de aardappelen.

variatietip:

Heb je geen verse rozemarijn? Geen nood, deze kun je weglaten of vervangen door gedroogde rozemarijn.

combinatietip:

Lekker met een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.