En­tre­co­te met quat­tro for­mag­gio-top­ping

Heerlijk voor op de barbecue.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Heerlijk voor op de barbecue. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Rasp de pecorino, snijd de korst van de taleggio en snijd samen met de gorgonzola en mozzarella in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Meng de 4 kazen met de peterselie en (versgemalen) peper.
  2. Bestrijk de entrecotes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees op de barbecue in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem van de barbecue en leg op een bord Verdeel de kaas erover en laat het vlees 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

variatietip:

In plaats van taleggio kun je ook Le Marcaire 50+ gebruiken. De gorgonzola piccante kan worden vervangen door gewone gorgonzola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 680 mg
Tags
Ook te zien in

Entrecote met quattro formaggio-topping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te met quat­tro for­mag­gio-top­ping

1
1
  • 50 g Pecorino Romano
  • 50 g Taleggio kaas
  • 50 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
  • 1 bol buffelmozzarella

Steek de barbecue aan. Rasp de pecorino, snijd de korst van de taleggio en snijd samen met de gorgonzola en mozzarella in kleine stukjes.

2
2
  • 5 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Meng de 4 kazen met de peterselie en (versgemalen) peper.

3
3
  • 4 AH Excellent entrecote
  • 1 el (olijf)olie

Bestrijk de entrecotes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees op de barbecue in 5 min. rosé.

4
4

Keer halverwege. Neem van de barbecue en leg op een bord

5
5

Verdeel de kaas erover en laat het vlees 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

variatietip:

In plaats van taleggio kun je ook Le Marcaire 50+ gebruiken. De gorgonzola piccante kan worden vervangen door gewone gorgonzola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.