Wil jij je gasten graag een feestelijk paasdiner voorschotelen? Met deze heerlijke recepten en maak je van Pasen echt een feest!

Pasen versus kerst
Pasen begint steeds meer op kerst te lijken wat eten betreft. We trekken graag alles uit de kast om vrienden en familie te verrassen met een feestelijke maaltijd. Pasen leent zich tegenwoordig ook uitstekend voor het bereiden van grote stukken vlees zoals kip of rollade. Ga je voor een klassiek 3-gangen paasdiner of haal je het gourmetstel uit de kast? Kook je dit jaar vegetarisch of braad een sappige rollade of kip in de oven?

Paasmenu samenstellen is niet moeilijk
Schiet je al in de stress als je alleen al aan het paasmenu denkt? Niet nodig! Een lekker menu hoeft niet ingewikkeld te zijn en ook geen stress op te leveren. Voorbereiding is de truc en Allerhande helpt je daarbij met tips en inspiratie om orde te scheppen in deze keuzechaos.
In de kooklessen rollade en kip bereiden zie je stap voor stap hoe je een van deze paastoppers bereidt. Hoe je de tafel omtovert in een sfeervol geheel? Dat kun je in dit filmpje bekijken. Met meteen de tafeldeketiquette op een rijtje, want hoe zat het ook weer?

Kokkerellen met je gasten
Je kunt natuurlijk ook besluiten om samen met je gasten te kokkerellen en te gaan gourmetten of fonduen en bakjes vol groente, vlees en sausjes op tafel te zetten. Dat is feestelijk, eenvoudig voor te bereiden voor een grote groep en het is ook nog eens heel erg gezellig! Zorg voor lekkere ingrediënten, dan doen je gasten te rest en toveren ze hun eigen feestmaal op tafel.

Een goede voorbereiding
Wanneer je een keus hebt gemaakt voor het voorgerecht, hoofdgerecht en het nagerecht kun je aan de slag. Welke gerechten kun je al van te voren maken en wat moet op het laatste moment? Maak voor de dag zelf een draaiboekje; zo voorkom je stress en vergeet je niks!

Lees meer

Paasdiner (109)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.