Paasdiner

Het paasdiner is dit jaar nét even wat anders. Maar nog steeds een goed moment voor wat feestelijkheid op je bord. Met extra portie lente a.u.b. Maar goed dat je op deze pagina aan het juiste adres bent voor zalige paasdiner-recepten!

Paasdiner recepten

Hoe maak je klassieke asperges?
Hoe maak je klassieke asperges?

Hoe maak je klassieke asperges?

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1.5 kg verse witte asperges
  • 1 tl zout
  • 4 middelgrote eieren
  • 500 g krieltjes
  • 12.5 g verse bieslook
  • 7.5 g verse platte peterselie
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 300 g flinterdunne gegrilde beenham
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • schone theedoek
  1. Snijd de onderste houtachtige 2 cm van de witte asperges en schil ze. Leg de schillen en de onderkanten in een ruime pan (geen aspergepan), leg er een gevouwen schone theedoek op ter grootte van de pan. Leg de asperges op de theedoek. Voeg water met het zout toe tot de asperges net onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de asperges 3 min. Zet het vuur uit. Laat 25 min. afgedekt staan. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het kookvocht.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Kook de krieltjes 15 min. in water met eventueel zout. Halveer voor het koken grote exemplaren Snijd de bieslook en de platte peterselie fijn. Smelt de boter met 6 el kookvocht (per 4 personen) op laag vuur. Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de asperges over de borden en leg er de gegrilde beenham in roosjes op.

Asperges met ham, ei en boter

Dit recept voor asperges met ham, ei en botersaus is heerlijk bij een brunch of diner. Helemaal gemaakt met verse ingrediënten, dit gerecht blijft een klassieker!
00:28