bewaar
Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw
Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw
bewaar

Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw

Die vis zwemt vandaag in wel een héél lekker soepje.

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

kippenbouillontabletten

1½ liter

kraanwater

1

dunne prei

400 g

borlottibonen uit blik

75 g

riso pasta

1

courgette

200 g

diepvries tuinbonen

350 g

groene asperges

250 g

kabeljauwhaasje

7½ g

verse peterselie

7½ g

verse basilicum

100 g

Hollandse garnalen

50 g

Pecorino Romano

Die vis zwemt vandaag in wel een héél lekker soepje.

Aan de slag

1

Doe de bouillontabletten met het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Snijd ondertussen de prei in ringen en was ze. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.

2

Voeg als het water kookt de prei, bonen en riso toe. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd elke part in schuine stukken van 1 cm. Dop de tuinbonen. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 1½ cm. Snijd de kabeljauw in stukken van 1 cm. Voeg de courgette, asperges, tuinbonen en kabeljauw toe aan de soep en laat 4 min. garen.

3

Snijd ondertussen de peterselie en basilicum grof. Voeg de kruiden toe aan de soep en verdeel over diepe borden. Verdeel de garnalen over de borden, schaaf de kaas erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

combinatietipLekker met ciabatta.