Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw
Die vis zwemt vandaag in wel een héél lekker soepje.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 kippenbouillontabletten
- 1½ liter kraanwater
- 1 dunne prei
- 400 g borlottibonen uit blik
- 75 g riso pasta
- 1 courgette
- 200 g diepvries tuinbonen
- 350 g groene asperges
- 250 g kabeljauwhaasjes
- 7½ g verse peterselie
- 7½ g verse basilicum
- 100 g Hollandse garnalen
- 50 g Pecorino Romano
Advertentie
Bereiden
- Doe de bouillontabletten met het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Snijd ondertussen de prei in ringen en was ze. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
- Voeg als het water kookt de prei, bonen en riso toe. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd elke part in schuine stukken van 1 cm. Dop de tuinbonen. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 1½ cm. Snijd de kabeljauw in stukken van 1 cm. Voeg de courgette, asperges, tuinbonen en kabeljauw toe aan de soep en laat 4 min. garen.
- Snijd ondertussen de peterselie en basilicum grof. Voeg de kruiden toe aan de soep en verdeel over diepe borden. Verdeel de garnalen over de borden, schaaf de kaas erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
combinatietip:
Lekker met ciabatta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 2.160 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw
- 3 kippenbouillontabletten
- 1½ liter kraanwater
Doe de bouillontabletten met het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook.
- 1 dunne prei
- 400 g borlottibonen uit blik
Snijd ondertussen de prei in ringen en was ze. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
- 75 g riso pasta
Voeg als het water kookt de prei, bonen en riso toe.
Draai het vuur laag en laat 15 min. op laag vuur gaar worden. Roer af en toe.
- 1 courgette
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
- 200 g diepvries tuinbonen
Snijd elke part in schuine stukken van 1 cm. Dop de tuinbonen.
- 350 g groene asperges
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 1½ cm.
- 250 g kabeljauwhaasjes
Snijd de kabeljauw in stukken van 1 cm.
Voeg de courgette, asperges, tuinbonen en kabeljauw toe aan de soep en laat 4 min. garen.
- 7½ g verse peterselie
- 7½ g verse basilicum
Snijd ondertussen de peterselie en basilicum grof.
Voeg de kruiden toe aan de soep en verdeel over diepe borden.
- 100 g Hollandse garnalen
- 50 g Pecorino Romano
Verdeel de garnalen over de borden, schaaf de kaas erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
combinatietip:
Lekker met ciabatta.