Ra­vi­o­li met as­per­ges & gar­na­len

Verse witte asperges maken? Combineer ze eens met ravioli!

(6) waardeer
hoofdgerecht Verse witte asperges maken? Combineer ze eens met ravioli! 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • dunschiller
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Rasp de kaas. Schil de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd er vervolgens lange linten van met een dunschiller.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de aspergelinten toe.
  3. Smelt ondertussen de boter in een pan en snijd de bieslook fijn.
  4. Haal de pasta en aspergelinten met een schuimspaan uit de pan en verdeel over borden. Verdeel de gesmolten boter, garnalen, bieslook en kaas over de pasta. Bestrooi met het citroenrasp en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de citroenparten erbij.

serveertip:

Zin in pittig? Strooi dan wat chilivlokken over de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 19-20

Ravioli met asperges & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met as­per­ges & gar­na­len

1
1
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten.

2
2
  • 30 g Pecorino Romano
  • 500 g witte asperges

Rasp de kaas. Schil de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3
3

Snijd er vervolgens lange linten van met een dunschiller.

4
4
  • 250 g verse ravioli verde burrata e pomodoro arrostito

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de aspergelinten toe.

5
5
  • 40 g Campina ongezouten grasboter
  • 5 g verse bieslook

Smelt ondertussen de boter in een pan en snijd de bieslook fijn.

6
6

Haal de pasta en aspergelinten met een schuimspaan uit de pan en verdeel over borden.

7
7
  • 100 g Hollandse garnalen

Verdeel de gesmolten boter, garnalen, bieslook en kaas over de pasta.

8
8

Bestrooi met het citroenrasp en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de citroenparten erbij.

serveertip:

Zin in pittig? Strooi dan wat chilivlokken over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.