Gezellig, ontspannend en lekker: koffie en thee. We drinken er met elkaar heel wat liters van weg. Durf te variëren en verras je visite met deze specialiteiten voor erin én erbij.

Koffieleuten
Nederland is een echt koffieland, zwart, met melk of suiker: het drankje staat met stip op één als volksdrank en wordt meer gedronken dan bier of thee. Deze positie heeft het al sinds ongeveer 1750. In deze periode werd koffie goedkoper en dus toegankelijker voor meer mensen. Hetzelfde geldt voor thee. Tot de 18e eeuw was dit een zeer duur drankje en werd het alleen gedronken door de rijke elite. Dat moest natuurlijk wel in stijl gebeuren en zo werden er in grote tuinen soms speciale theehuizen gebouwd. Die theekoepels zie je nog wel steeds staan. Tegenwoordig drinken we heel wat koffie en thee weg: gemiddeld zo'n vier à vijf koppen per dag.

Eén koekje
Nederlanders staan bekend om hun karige één koekje bij de koffie. Buitenlanders verbazen zich erover dat de trommel dan weer dichtgaat. Doorbreek deze traditie en pak eens uit bij de koffie en thee. Verras je gasten met kersentaartjes, chocolade-pecankoekjes, romige bladerdeeggebakjes of een complete Engelse high tea met flinterdunne sandwiches en natuurlijk scones. Allerhande inspireert!

Koffie en thee compleet
Niet alleen bij de koffie en thee kun je uitpakken, ook leuk is het om speciale koffie of thee te schenken. Chocokoffie bijvoorbeeld of koffie met een heerlijke lobbige room. Voor de theeliefhebbers kun je eens sinaasappelthee met kaneel zetten of bij mooi weer een groene appel-ijsthee.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.