bewaar
Dalgona koffie
Dalgona koffie
bewaar

Dalgona koffie

Dit uit Zuid-Korea afkomstige drankje dankt zijn naam 'Dalgona' aan een gelijknamig en in smaak vergelijkbaar karamelsnoepje

5 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 el

espresso-oploskoffie

4 el

fijne kristalsuiker

2 el

heet water

10

ijsblokjes

500 ml

volle melk

Dit heb je nodig

  • garde

  • glazen

Dit uit Zuid-Korea afkomstige drankje dankt zijn naam 'Dalgona' aan een gelijknamig en in smaak vergelijkbaar karamelsnoepje

Aan de slag

1

Klop de koffie met de suiker en het hete water 2 min. met een garde tot luchtig en licht van kleur.

2

Verdeel de ijsblokjes over glazen en schenk de melk eroverheen. Schep de koffiecrème erop en maak er met een lepel een flinke toef van. Roer voor het drinken goed door.

dieettipDe volle melk kun je vervangen door een plantaardig alternatief.

variatietipVoor een extra sterke dalgona schenk je eerst een shot hete espresso in het glas en gebruik je de helft van de melk.

variatietipKlop 1 tl kaneel door de koffie en suiker.