Frappé
Ons favoriete Griekse drankje? Niet ouzo, maar frappé: de Griekse variant op ijskoffie.
Ingrediënten
4 personen
24
ijsblokjes
8 el
espresso-oploskoffie
8 el
fijne kristalsuiker
400 ml
ijskoud water
Dit heb je nodig
glazen (250 ml)
afsluitbare glazen pot
Aan de slag
Verdeel de ijsblokjes over de glazen.
Doe per persoon, per keer 2 el koffie met 2 el suiker en 100 ml ijskoud water in de pot. Schud 30 sec. stevig door elkaar tot een schuimige massa ontstaat. Schenk het koffieschuim op de ijsblokjes. Herhaal met de rest. Drink de koffie naar smaak zwart of met wat melk. Drink met een rietje!
Frappé
Ons favoriete Griekse drankje? Niet ouzo, maar frappé: de Griekse variant op ijskoffie.

4 personen
115 kcal
3 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de ijsblokjes over de glazen.
Doe per persoon, per keer 2 el koffie met 2 el suiker en 100 ml ijskoud water in de pot. Schud 30 sec. stevig door elkaar tot een schuimige massa ontstaat. Schenk het koffieschuim op de ijsblokjes. Herhaal met de rest. Drink de koffie naar smaak zwart of met wat melk. Drink met een rietje!
variatietip:In Griekenland wordt frappé ook wel met gecondenseerde melk geserveerd.
bewaartip:Koffie over? Vries het in als ijsblokjes en serveer bij een volgende frappé.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)24 ijsblokjes
8 el espresso-oploskoffie
8 el fijne kristalsuiker
400 ml ijskoud water
Dit heb je nodig
glazen (250 ml)
afsluitbare glazen pot