bewaar
Frappé
Frappé
bewaar

Frappé

Ons favoriete Griekse drankje? Niet ouzo, maar frappé: de Griekse variant op ijskoffie.

3 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

24

ijsblokjes

8 el

espresso-oploskoffie

8 el

fijne kristalsuiker

400 ml

ijskoud water

Dit heb je nodig

  • glazen (250 ml)

  • afsluitbare glazen pot

Ons favoriete Griekse drankje? Niet ouzo, maar frappé: de Griekse variant op ijskoffie.

Aan de slag

1

Verdeel de ijsblokjes over de glazen.

2

Doe per persoon, per keer 2 el koffie met 2 el suiker en 100 ml ijskoud water in de pot. Schud 30 sec. stevig door elkaar tot een schuimige massa ontstaat. Schenk het koffieschuim op de ijsblokjes. Herhaal met de rest. Drink de koffie naar smaak zwart of met wat melk. Drink met een rietje!

variatietipIn Griekenland wordt frappé ook wel met gecondenseerde melk geserveerd.

bewaartipKoffie over? Vries het in als ijsblokjes en serveer bij een volgende frappé.