Splits de eieren. De eiwitten gebruik je niet. Rasp de knoflook fijn.
Doe de knoflook met de dooiers in een hoge beker en pureer met een staafmixer.
Voeg, al mixend, langzaam de olie toe tot het mengsel dik begint te worden.
Pers de citroen uit. Breng de aioli op smaak met citroensap en eventueel zout.
Aioli
Aioli, dé favoriete saus uit Spanje. Heel lekker bij een stukje vlees of vis, bij salade of natuurlijk om je stokbroodje in te dippen. Zelf aioli maken? Ga aan de slag met de recepten op deze pagina!
Aioli recepten
Zelf aioli maken
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote scharreleieren | |
4 tenen knoflook | |
25 ml extra vierge olijfolie | |
50 ml milde olijfolie | |
0.5 citroen |
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Gamba's met aioli
Garnalen met aioli maken jouw zomerse BBQ compleet.De rokerige smaak van de BBQ en de subtiele, zoete smaak van de garnalen zijn het perfecte duo bij een etentje.Wist je dat garnalen met kop er aan vaak gamba worden genoemd en zonder kop scampi? Hoe je ze ook noemt, deze favoriet op een spies maak je zelf in een handomdraai!
INGREDIËNTEN
450 g reuzengarnalen (zak, diepvries)
2 eieren
2 tenen...
00:32