bewaar
Kipreepjes met aïoli
Kipreepjes met aïoli
bewaar

Kipreepjes met aïoli

35 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

½

rode peper

9 teentjes

knoflook

1 dl

droge witte wijn

1 dl

olijfolie

2

laurierblaadjes

1½ theelepel

verse tijm

½ theelepel

komijn (djinten)

zout en peper

350 g

kipfilet

1 takje

verse peterselie

75 g

paneermeel

1 dl

mayonaise

Aan de slag

1

Peper wassen, zaad verwijderen en in kleine stukjes snijden. 1 Teen knoflook pellen en fijnhakken. Wijn, olie, laurier, rode peper, tijm, komijn, zout en peper erdoor mengen. Kipfilet in reepjes snijden en door marinade scheppen. Peterselie fijnhakken en door paneermeel mengen. 8 Knoflooktenen pellen, uitpersen en door mayonaise scheppen. Op smaak brengen met zout.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kipreepjes laten uitlekken en door paneermeel wentelen. Kipreepjes onder hete grill schuiven en in 5 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege voorzichtig omdraaien. Serveren met knoflookmayonaise.

tip

algemeenOok lekker als borrelhapje.