bewaar
Mosselen met mosterdsaus
Mosselen met mosterdsaus
bewaar

Mosselen met mosterdsaus

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakken

verse mosselen

2

uien

1

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

6 takjes

peterselie

2

laurierblaadjes

5 dl

droge witte wijn

½

citroen

6 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

zure room

2 eetlepels

grove mosterd

zout en (versgemalen) peper

½ theelepel

suiker

Aan de slag

1

Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel zich niet, dan verwijderen. Uien pellen en in ringen snijden. Peen schoonmaken en in plakken snijden. Bleekselderij wassen en in grove stukken snijden.

2

Mosselen met groenten, peterselie, laurier en wijn in grote pan opzetten en mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Niet geopende mosselen verwijderen. Intussen citroen uitpersen. Mayonaise, zure room, citroensap en mosterd tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Mosselen serveren met mosterdmayonaise, frieten en gemengde sla.