bewaar
Gestoomde mosselen met mosterdsaus
Gestoomde mosselen met mosterdsaus
bewaar

Gestoomde mosselen met mosterdsaus

25 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

mayonaise

1 el

zure room

2 el

grove mosterd

1 tl

suiker

2 kg

mosselen

2 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

2

preien

1

ui

250 ml

droge witte wijn

1 bakje

verse tijm

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Meng de mayonaise met de zure room, de mosterd en de suiker tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.

2

Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel beschadigde of openstaande schelpen. Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en bak de knoflook 3 min. Voeg de mosselen, de prei, de ui, de witte wijn, de tijm en peper en zout naar smaak toe.

3

Schep alles goed om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Voeg de laatste minuut de peterselie toe.Verwijder de dichte schelpen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lekker met vers stokbrood en de mosterdsaus.

algemeenVervang de mosterd door 1/2 el geraspte mierikswortel (potje 140 g). Een pittig alternatief!

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.