bewaar
Mosselen met kruidenboter
Mosselen met kruidenboter
bewaar

Mosselen met kruidenboter

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

verse peterselie

2 teentjes

knoflook

1 theelepel

citroensap

150 g

zachte boter

2 kilo

mosselen

3 dunne

preien

3

wortels

2 eetlepels

droge witte wijn

6

jeneverbessen

Aan de slag

1

Peterselie, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak goed mengen met 100 g boter. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.

2

In mossel- of braadpan rest van boter smelten. Prei en wortel hierin 3-4 min. op laag vuur smoren. Wijn, jeneverbessen en peper naar smaak toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Mosselen in pan laten glijden en met deksel op pan op hoog vuur net gaar koken. Af en toe omschudden. Mosselen afgieten en kruidenboter in pan scheppen. Pan paar keer schudden tot alle mosselen goed met de boter bedekt zijn.