Chocolademousse
Chocolademousse

Chocolademousse

Niet voor niets heeft chocolademousse de bijnaam ‘hemelse modder’. Luchtig, zoet en romig: wie kan dat nou weerstaan? Wij hebben alle informatie over dit goddelijke toetje voor je verzameld.

Chocolademousse recepten

Chocolademousse
Chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 g pure chocolade 70%
  • 25 g poedersuiker
  • 1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
  • 75 ml verse slagroom
  • 4 gevriesdroogde frambozen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • handmixer
  • martiniglazen
  1. Snijd de roomboter in stukjes. Splits de eieren. Hak de chocolade grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de kom uit de pan en meng de boter door de chocolade. Voeg als de boter is gesmolten, al kloppend met een garde een voor een de eidooiers toe tot deze goed gemengd zijn met de chocolade.
  2. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom, voeg een snuf zout toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en vervolgens het vanille-extract toe. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
  3. Verdeel de chocolademousse over de glazen en laat 15 min. opstijven in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom lobbig. Neem de glazen uit de koelkast en verdeel de slagroom erover. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover. Serveer direct.

Chocolademousse & zwanger

Als je zwanger bent, kun je gelukkig gewoon chocolademousse eten. Let er alleen goed op dat de mousse niet is gemaakt op basis van rauwe eieren én dat er geen alcohol in is verwerkt. Op zoek naar een zwangerproof recept? Wat dacht je van deze chocolademousse of deze chocolademousse met madarijn. Of: kies voor de geweldige chocolademoussetaart.

Chocolademousse: hoe bewaren of invriezen?

Chocolademousse kun je tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Als er rauw ei in de mousse zit, kun je ’m het beste dezelfde dag nog opeten. Je kunt chocolademousse ook invriezen, in de vriezer kun je de mousse ongeveer 3 maanden bewaren. De structuur kan enigszins veranderen door het bevriezen, maar de smaak blijft hetzelfde. Haal de mousse een dag voordat je ’m wilt serveren uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.

Chocolademousse

Chocolademousse maken? Goede keus! Wij hebben het perfecte recept voor je. Je maakt deze kerst-klassieker in 25 minuten. Dan wacht je een kwartiertje tot-ie opstijft, en dan… Dan val je aan. Heel eerlijk: chocolademousse is een kerst-recept dat je een keer gemaakt moet hebben. Grote kans dat dit feestelijke gerecht bij al je tafelgenoten in de smaak valt. Snel, aan de slag!
00:45