Ve­gan cho­co­la­de­mous­se

Het geheim van deze mousse? Aquafaba, oftewel: kikkererwtenvocht. Die maakt de mousse fluffy en stevig tegelijk!

(4) waardeer
nagerecht Het geheim van deze mousse? Aquafaba, oftewel: kikkererwtenvocht. Die maakt de mousse fluffy en stevig tegelijk! 2 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de chocolade in stukjes in een vuurbestendige kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au-bain marie). Smelt de chocola al roerend. Neem uit de pan en laat afkoelen totdat je er met je vinger in kunt dippen maar het nog wel warm is.
  2. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt ca. 75 ml vocht per 2 porties nodig. Voeg het citroensap toe. De kikkererwten worden niet gebruikt.
  3. Klop met een handmixer het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en vanille-aroma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en bestrooi met het zout.

Tip:

Van de kikkererwten kun je hummus maken of je kunt ze los door een salade doen.

video

Ve­gan cho­co­la­de­mous­se

leuk-snel - 00:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 46 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
november 2020

Vegan chocolademousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan cho­co­la­de­mous­se

1
1
  • 100 g pure chocolade fleur de sel

Breek de chocolade in stukjes in een vuurbestendige kom en hang deze in een pan met bijna kokend water.

2
2

Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au-bain marie). Smelt de chocola al roerend.

3
3

Neem uit de pan en laat afkoelen totdat je er met je vinger in kunt dippen maar het nog wel warm is.

4
4
  • 350 g kikkererwten in pot

Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt ca. 75 ml vocht per 2 porties nodig.

5
5
  • 1 tl citroensap

Voeg het citroensap toe. De kikkererwten worden niet gebruikt.

6
6

Klop met een handmixer het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk.

7
7
  • 50 g suiker
  • 1 tl vanillearoma

Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en vanille-aroma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba.

8
8
  • ¼ tl grof zeezout

Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en bestrooi met het zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.