2-kleu­ren-cho­co­la­de­mous­se

Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 654 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(6) waardeer
nagerecht Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest! 8 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de pure en witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor. Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade en roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte- chocolademengsel.
  3. Hak de pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak de pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.

bereidingstip:

Je kunt dit nagerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 654 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

2-kleuren-chocolademousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

2-kleu­ren-cho­co­la­de­mous­se

1
1
  • 150 g pure chocolade 58%
  • 150 g witte chocolade
  • 25 ml verse slagroom

Hak de pure en witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg de slagroom toe aan de witte chocolade.

2
2

Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).

3
3

Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 g witte basterdsuiker

Splits de eieren. Klop de eiwitten met de suiker met een mixer ca. 5 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen.

5
5
  • 375 ml verse slagroom

Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.

6
6
  • 50 g witte basterdsuiker

Klop de eidooiers los met een garde. Roer de suiker erdoor.

7
7

Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade en roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade.

8
8

Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor.

9
9

Herhaal dit met het witte- chocolademengsel.

10
10
  • 90 g pure chocolade fleur de sel

Hak de pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse.

11
11

Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen.

12
12

Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.

13
13
  • 200 g pure chocolade aardbei balsamico

Hak de pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.

bereidingstip:

Je kunt dit nagerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.