Chi­li con car­ne

Chili con carne, Spaans voor chili met vlees, is een klassieke en zeer populaire stoofpot. Maak een dubbele portie, want de volgende dag smaakt-ie extra goed.

(382) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Chili con carne, Spaans voor chili met vlees, is een klassieke en zeer populaire stoofpot. Maak een dubbele portie, want de volgende dag smaakt-ie extra goed. 4 personen
3 382

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix en het water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.
  3. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.  Voeg de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de chili con carne met de tortillachips.

combinatietip:

Lekker met geraspte belegen kaas 48+.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 08-09

Chili con carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 rode paprika's

Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. 

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g half-om-halfgehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul.

3
3
  • 200 g koelverse gebroken sperziebonen

Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min.

4
4
  • 42 g mix voor chili con carne
  • 200 ml kraanwater

Voeg de kruidenmix en het water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.

5
5
  • 800 g kidneybonen uit blik

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. 

6
6

Voeg de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 150 g tortillachips

Serveer de chili con carne met de tortillachips.

combinatietip:

Lekker met geraspte belegen kaas 48+.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.