bewaar
Chili con carne met sperzieboontjes
Chili con carne met sperzieboontjes
bewaar

Chili con carne met sperzieboontjes

Chili con carne, Spaans voor chili met vlees, is een klassieke en zeer populaire stoofpot. Maak een dubbele portie, want de volgende dag smaakt-ie extra goed.

25 min. bereiden
393waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2

rode paprika's

2 el

zonnebloemolie

500 g

half-om-halfgehakt

200 g

koelverse gebroken sperzieboon

42 g

mix voor chili con carne

200 ml

kraanwater

800 g

kidneybonen uit blik

150 g

tortillachips

Chili con carne, Spaans voor chili met vlees, is een klassieke en zeer populaire stoofpot. Maak een dubbele portie, want de volgende dag smaakt-ie extra goed.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. 

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix en het water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.

3

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.  Voeg de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de chili con carne met de tortillachips.

tip

achtergrondinfoRond 1800 ontstond de chili con carne in Texas. Er werd rundvlees gebruikt, maar ook buffel of hert. Het gerecht bevat veel vlees en, verrassend, géén (sperziebonen)bonen. Wil je Texas chili maken? Zoek op de site naar 1192915 voor het recept.

combinatietipLekker met geraspte belegen kaas 48+.