bewaar
Chili met kapucijners
Chili met kapucijners
bewaar

Chili met kapucijners

25 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

zilvervliesrijst

1

ui

1 zak

paprikamix

2 el

zonnebloemolie

360 g

tofu roerbakgehakt

60 g

mix voor chili con carne

1 blik

jonge kapucijners in blik

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de ui en de paprika 5 min. Voeg het roerbakgehakt toe en roerbak 1 min.

2

Voeg 300 ml water en de mix voor chili con carne toe, roer goed door en laat afgedekt 5 min. zachtjes koken.

3

Laat de kapucijners uitlekken en vang het vocht op. Voeg de kapucijners aan de chili toe en roer er zo veel van het vocht door dat het smeuïg wordt. Warm al omscheppend 4 min. door. Serveer de chili met de rijst.

algemeenU kunt de chili van tevoren maken en invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Warm het in een hapjespan in 15 min. op middelhoog vuur op, onder regelmatig roeren.