Tom­pou­ce van avo­ca­domous­se en ge­rook­te zalm

Deze versie is net zo romig, knapperig en roze als de welbekende tompouce, maar dan hartig. Een kunstwerkje.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(39) waardeer
voorgerecht Deze versie is net zo romig, knapperig en roze als de welbekende tompouce, maar dan hartig. Een kunstwerkje. 4 personen
4 39

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • braadslede
  • staafmixer
  • spuitzak met stervormig mondje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de folie van de bevroren bladerdeegplakken. Snijd een reep van 3 cm van de plakjes en snijd van de korte zijde nog een plak van 3 cm, zodat je weer een vierkantje hebt. De afsnijdsels worden niet gebruikt. Halveer de vierkantjes zodat 2 rechthoeken ontstaan. Leg ze dicht bij elkaar, maar niet tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Wacht ca. 5 min. tot de plakken ontdooid zijn en leg de braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in 15 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven, maar keer de plakjes na 10 min. om. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur
  2. Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de crème fraîche, bieslook en het zout in een hoge maatbeker. Pers het stukje citroen uit en doe het sap ook in de beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper. Vul de spuitzak met de avocadomousse en leg in de koelkast tot gebruik.
  3. Snijd de zalm strak op maat ter grootte van de bladerdeegplakken. Besmeer de plakjes bladerdeeg met de mierikswortel en beleg precies met de stukjes zalm. Spuit op de andere bladerdeegplakjes een sierlijke laag avocadomousse. Dek af met de met zalm belegde plakjes. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tompouce van avocadomousse en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tom­pou­ce van avo­ca­domous­se en ge­rook­te zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Haal de folie van de bevroren bladerdeegplakken.

3
3

Snijd een reep van 3 cm van de plakjes en snijd van de korte zijde nog een plak van 3 cm, zodat je weer een vierkantje hebt.

4
4

De afsnijdsels worden niet gebruikt.

5
5

Halveer de vierkantjes zodat 2 rechthoeken ontstaan.

6
6

Leg ze dicht bij elkaar, maar niet tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op.

7
7

Wacht ca. 5 min. tot de plakken ontdooid zijn en leg de braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt.

8
8

Bak in 15 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven, maar keer de plakjes na 10 min. om.

9
9

Haal het bladerdeeg uit de oven en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur

10
10
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

11
11
  • 60 g AH Biologisch crème fraîche
  • 2 g verse bieslook
  • 1 mespunt zout
  • ¼ citroen

Doe samen met de crème fraîche, bieslook en het zout in een hoge maatbeker. Pers het stukje citroen uit en doe het sap ook in de beker.

12
12

Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper.

13
13

Vul de spuitzak met de avocadomousse en leg in de koelkast tot gebruik.

14
14
  • 100 g gerookte zalm

Snijd de zalm strak op maat ter grootte van de bladerdeegplakken.

15
15
  • 1½ el mierikswortel in pot

Besmeer de plakjes bladerdeeg met de mierikswortel en beleg precies met de stukjes zalm.

16
16

Spuit op de andere bladerdeegplakjes een sierlijke laag avocadomousse. Dek af met de met zalm belegde plakjes. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.