bewaar
Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes
Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes
bewaar

Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes

Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

zoete aardappel

2 el

traditionele olijfolie

100 g

ontbijtspek

320 g

zilveruitjes

1½ el

balsamicoazijn

1 el

appelstroop

50 g

Parmigiano Reggiano

75 g

veldsla

70 g

ongezouten pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan. Voeg de balsamicoazijn en appelstroop toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf. Meng de veldsla met de zoete aardappel, spek, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal.

combinatietipJe kunt voor een verrassende zoetzure bite de gewone zilveruitjes ook vervangen door uitjes met appelstroop en balsamico (pot 350 ml, Jonnie & Oos). Als je ’m in de schappen van jouw Albert Heijn-winkel ziet staan, kies dan vooral deze!

combinatietipLekker met meergranenstokbrood.