bewaar
Beef rendang
Beef rendang
bewaar

Beef rendang

Het kost wat tijd, maar dat is deze Indonesische stoofpot zéker waard.

25 min. bereiden
7 uur oventijd
licht pittig
198waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

sjalotten

2 tenen

knoflook

1 el

sambal badjak

4 cm

verse gember

75 g

gezouten cashewnoten

2 tl

kurkuma

1½ tl

gemalen komijn

1 tl

gemalen koriander*

1 kg

runderriblap

2 el

arachideolie

400 ml

kokosmelk

100 g

kokoscream

1½

kippenbouillontablet

2 stengels

koelverse sereh citroengras

1

limoen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Het kost wat tijd, maar dat is deze Indonesische stoofpot zéker waard.

Aan de slag

1

Verhit de oven voor op 100 °C. Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.

2

Snijd de runderriblappen in stukken van 3 x 3 cm. Bestrooi met (versgemalen) peper en wat zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 3 min. aan. Voeg de boemboe toe en bak 4 min. mee. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Zet het vuur laag en roer tot de kokoscrème is opgelost. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg tussen het vlees. Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook tussen het vlees. Doe de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat het gerecht 7 uur stoven.

3

Neem na 5 uur de deksel van de pan zodat de saus rustig kan inkoken. De rendang is klaar als het vlees zacht en mals is. Haal de limoenschillen en de sereh uit de pan. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de rendang.

bewaartipJe kunt dit gerecht vooraf bereiden. Laat de rendang afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Bij gebruik 15 min. op middelhoog vuur opwarmen.

bereidingstipWil je een slowcooker gebruiken? Maak dan de boemboe volgens het recept en doe samen met 200 ml (ipv 400 ml) kokosmelk, het vlees, de in stukken gesneden kokoscrème, verkruimelde kippenbouillontabletten, sereh en limoenschil in de slowcooker. Roer een keer door zodat alles gelijkmatig is verspreid en laat 9 uur stoven op de lage stand. Roer na 3 en na 7 uur een keer door.

combinatietipLekker met rijst en gebakken uitjes.

Beef rendang

Instructievideo - 00:44 min.