Rendang van Cisca
Rendang van Cisca
bewaar
bewaar

Rendang van Cisca

25 min. bereiden
3 uur wachten
300waarderingen

  Aan de slag

  1

  Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de pepers in stukken. Maal samen met de sjalotten, knoflook, gember, pindakaas en geelwortel in de keukenmachine tot een dikke pasta.

  2

  Snijd het vlees in blokjes van 1/2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

  3

  Doe de kruidenpasta in dezelfde pan en bak op middelhoog vuur al roerend 5 min. Halveer de stengels citroengras in de lengte. Schil met een dunschiller 3 grote stukken groene schil van de limoen.

  4

  Doe het vlees, het citroengras, de limoenschil, het water, het bouillontablet en de kokos bij de kruidenpasta. Breng rustig aan de kook en blijf roeren tot de kokos is opgelost. Zet de pan op de kleinste pit en laat het vlees zonder deksel op de pan 3 uur sudderen. Verwijder het citroengras en de limoenschil uit de rendang. Snijd de limoen in parten en serveer bij de rendang. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

  combinatietipLekker met witte rijst en sperziebonen
  bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Bereid de kruidenpasta volgens de receptuur, maar doe zonder te bakken in de slowcooker. Het vlees snijd je in blokjes, maar braad je niet aan en doe je rauw in de slowcooker. Snijd het blok santen fijn en doe met de rest van de ingrediënten, behalve de olie, in de slowcooker. Voeg 100 ml water toe ipv 250 ml. Doe de deksel op de pan en laat 4½ uur op de hoge stand garen. Roer na 2 uur door.
  algemeenFamilierecept Allerhande 4 2013. 'Dit gerecht maak ik elke week, soms zelfs twee keer. Mijn dochter Mies helpt me daar vaak bij', vertelt Cisca Limque. Cisca leerde rendang maken toen ze vroeger met haar ouders in Indonesië woonde. 'Pas later ben ik het zelf gaan maken, toen ik getrouwd was en al in Nederland woonde.' Cisca's dochter Mies Poulissen kookt graag voor veel mensen tegelijk, en dan is Indisch eten ideaal. 'Ik maak rendang niet zo vaak als mijn moeder. Maar het is vast onderdeel van de rijsttafel die we met vrienden of familie eten op feest- en verjaardagen.'

  Rode peper schoonmaken

  Instructievideo - 00:34 min.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Rendang van Cisca

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

  Dit heb je nodig