Kip in ren­dang­saus

Dit Indonesische stoofpotje is inmiddels over de hele wereld bekend. Wij snappen wel waarom!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Dit Indonesische stoofpotje is inmiddels over de hele wereld bekend. Wij snappen wel waarom! 8 personen
5 7

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of een scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.
  3. Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes en voeg toe aan de saus. Laat 20 min. zachtjes mee koken. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de kip in rendangsaus.

bereidingstip:

Wil je een slowcooker gebruiken? Maak de boemboe volgens het recept en doe samen met 150 ml (ipv 200 ml) kokosmelk, de in stukken gesneden kokoscrème, verkruimelde kippenbouillontablet, de kipdijfilet, sereh en limoenschil in de slowcooker. Roer een keer door zodat alles gelijkmatig is verspreid en laat 5 uur stoven op de lage stand. Roer na 3 uur een keer door.

combinatietip:

Lekker met rijst en gebakken uitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Oktober 2017

Kip in rendangsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in ren­dang­saus

1
1
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el sambal

Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe samen met de sambal.

2
2
  • 4 cm gember
  • 75 g cashewnoten
  • 2 tl kurkuma
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander*

Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander.

3
3

Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 g kokoscream
  • 1 kippenbouillontablet

Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontablet erboven.

5
5
  • 2 stengels sereh

Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus.

6
6
  • 1 limoen

Snijd met een dunschiller of een scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus.

7
7

Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.

8
8
  • 800 g kipdijfilet

Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes en voeg toe aan de saus. Laat 20 min. zachtjes mee koken.

9
9

Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de kip in rendangsaus.

bereidingstip:

Wil je een slowcooker gebruiken? Maak de boemboe volgens het recept en doe samen met 150 ml (ipv 200 ml) kokosmelk, de in stukken gesneden kokoscrème, verkruimelde kippenbouillontablet, de kipdijfilet, sereh en limoenschil in de slowcooker. Roer een keer door zodat alles gelijkmatig is verspreid en laat 5 uur stoven op de lage stand. Roer na 3 uur een keer door.

combinatietip:

Lekker met rijst en gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.