Kip in rendangsaus
Dit Indonesische stoofpotje is inmiddels over de hele wereld bekend. Wij snappen wel waarom!
Ingrediënten
8 personen
3
sjalotten
2 tenen
knoflook
1 el
sambal oelek
4 cm
verse gember
75 g
gezouten cashewnoten
2 tl
kurkuma
½ tl
gemalen komijn
1 tl
gemalen koriander*
2 el
arachideolie
400 ml
kokosmelk
50 g
kokoscream
1
kippenbouillontablet
2 stengels
koelverse sereh citroengras
1
limoen
800 g
kipdijfilet
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of een scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.
Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes en voeg toe aan de saus. Laat 20 min. zachtjes mee koken. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de kip in rendangsaus.
Kip in rendangsaus
Dit Indonesische stoofpotje is inmiddels over de hele wereld bekend. Wij snappen wel waarom!

hoofdgerecht
8 personen
370 kcal
25 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of een scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.
Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes en voeg toe aan de saus. Laat 20 min. zachtjes mee koken. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de kip in rendangsaus.
bereidingstip:Wil je een slowcooker gebruiken? Maak de boemboe volgens het recept en doe samen met 150 ml (ipv 200 ml) kokosmelk, de in stukken gesneden kokoscrème, verkruimelde kippenbouillontablet, de kipdijfilet, sereh en limoenschil in de slowcooker. Roer een keer door zodat alles gelijkmatig is verspreid en laat 5 uur stoven op de lage stand. Roer na 3 uur een keer door.
combinatietip:Lekker met rijst en gebakken uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)3 sjalotten
2 tenen knoflook
1 el sambal oelek
4 cm verse gember
75 g gezouten cashewnoten
2 tl kurkuma
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander*
2 el arachideolie
400 ml kokosmelk
50 g kokoscream
1 kippenbouillontablet
2 stengels koelverse sereh citroengras
1 limoen
800 g kipdijfilet
Dit heb je nodig
keukenmachine