Witvis met zoete-aardappelfriet en doperwtenpuree

Met friet van zoete aardappel wordt het nog makkelijker om voldoende groente te eten!

565 kcal

35 min. bereiden, 30 min. oventijd

3.8/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer


2018 nr. 06 - BBQ

Allerhande Box week 7 2017 - Allerhande Box week 7 2017

Allerhande Box Week 38 2017 - Allerhande Box Week 38 2017

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.

  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook 5 min. samen met de doperwten in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken, doe terug in de pan en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

  3. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn. Serveer de frites met de broccoli-doperwtenpuree en de vis. Bestrooi de vis met de dille.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Witvis met zoete-aardappelfriet en doperwtenpuree

Met friet van zoete aardappel wordt het nog makkelijker om voldoende groente te eten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig