Wit­vis met kap­per­tjes­may­o­nai­se, ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len & win­ter­peen

Kruidige aardappeltjes uit de oven met vis en frisse mayonaise.

(0) waardeer
hoofdgerecht Kruidige aardappeltjes uit de oven met vis en frisse mayonaise. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte ongeschild in parten. Schil de peen, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van 3 cm. Meng met de aardappelen, rozemarijn en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de dille fijn. Laat de kappertjes uitlekken, snijd fijn en meng met de mayonaise, het water, de helft van de dille en wat zwarte peper.
  3. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de aardappelen en wortelen met de vis en kappertjesmayonaise. Bestrooi de vis met de rest van de dille.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Witvis met kappertjesmayonaise, rozemarijnaardappelen & winterpeen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­vis met kap­per­tjes­may­o­nai­se, ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len & win­ter­peen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g iets kruimige roodschillige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte ongeschild in parten.

3
3
  • 400 g winterpeen

Schil de peen, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van 3 cm.

4
4
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 el milde olijfolie

Meng met de aardappelen, rozemarijn en de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Bestrooi eventueel met zout en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 5 g verse dille
  • 50 g kappertjes
  • 3 el D&L mayonaise met citroen
  • ½ el kraanwater

Snijd ondertussen de dille fijn. Laat de kappertjes uitlekken, snijd fijn en meng met de mayonaise, het water, de helft van de dille en wat zwarte peper.

7
7
  • 340 g verse pangasiusfilets
  • 1 el milde olijfolie

Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege.

8
8

Serveer de aardappelen en wortelen met de vis en kappertjesmayonaise. Bestrooi de vis met de rest van de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.