bewaar
Romige witvis met bloemkool en broccoli
Romige witvis met bloemkool en broccoli
bewaar

Romige witvis met bloemkool en broccoli

Vanavond doen we een RGV'tje: rijst, groente in saus en krokant gebakken visfilet.

25 min. bereiden
redelijk pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

360 g

broccoli

800 g

bloemkool

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1 el

sambal oelek

250 ml

kokosmelk

150 ml

water

350 g

verse pangasiusfilet

2 el

tarwebloem

Vanavond doen we een RGV'tje: rijst, groente in saus en krokant gebakken visfilet.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de gember samen met de sambal en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk, het water, de broccoli en bloemkool toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 10 min. met de deksel op de pan.

3

Snijd ondertussen elke visfilet in 4 stukken. Bestrooi ze met de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar. Verdeel de vis, saus en groenten over 4 diepe borden. Serveer met de rijst.