Ro­mi­ge wit­vis met bloem­kool en broc­co­li

Vanavond doen we een RGV'tje: rijst, groente in saus en krokant gebakken visfilet.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vanavond doen we een RGV'tje: rijst, groente in saus en krokant gebakken visfilet. 4 personen
5 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de gember samen met de sambal en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk, het water, de broccoli en bloemkool toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 10 min. met de deksel op de pan. Snijd ondertussen elke visfilets in 4 stukken. Bestrooi ze met de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar. Verdeel de vis, saus en groenten over 4 diepe borden. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM, Receptkaart 2017 week 45-46

Romige witvis met bloemkool en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge wit­vis met bloem­kool en broc­co­li

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 360 g broccoli
  • 800 g bloemkool
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Snijd de gember en knoflook fijn.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el sambal oelek

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de gember samen met de sambal en knoflook 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 ml water

Voeg de kokosmelk, het water, de broccoli en bloemkool toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 10 min. met de deksel op de pan.

5
5
  • 350 g verse pangasiusfilets
  • 2 el tarwebloem

Snijd ondertussen elke visfilet in 4 stukken. Bestrooi ze met de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar. Verdeel de vis, saus en groenten over 4 diepe borden. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.