bewaar
Broccoli met bloemkool
Broccoli met bloemkool
bewaar

Broccoli met bloemkool

En amandel, knoflook en peterselie natuurlijk. Het bijgerecht moet ook een beetje feestelijk zijn.

15 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

amandelschaafsel

350 g

koelverse broccoli

350 g

bloemkool

6 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

4 el

verse platte peterselie

En amandel, knoflook en peterselie natuurlijk. Het bijgerecht moet ook een beetje feestelijk zijn.

Aan de slag

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd roosjes van de broccoli en bloemkool. Kook 3 min. en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan. Pers de knoflook en voeg die samen met de broccoli en bloemkool toe. Roerbak op hoog vuur in 7 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi bij het serveren de bloemkool en broccoli met de peterselie en het amandelschaafsel.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.