
Broccoli met bloemkool
En amandel, knoflook en peterselie natuurlijk. Het bijgerecht moet ook een beetje feestelijk zijn.
Ingrediënten
4 personen
2 el
amandelschaafsel
350 g
koelverse broccoli's
350 g
bloemkool
6 el
traditionele olijfolie
2 tenen
knoflook
4 el
verse platte peterselie
Aan de slag
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd roosjes van de broccoli en bloemkool. Kook 3 min. en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan. Pers de knoflook en voeg die samen met de broccoli en bloemkool toe. Roerbak op hoog vuur in 7 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi bij het serveren de bloemkool en broccoli met de peterselie en het amandelschaafsel.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Broccoli met bloemkool
En amandel, knoflook en peterselie natuurlijk. Het bijgerecht moet ook een beetje feestelijk zijn.

bijgerecht
4 personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd roosjes van de broccoli en bloemkool. Kook 3 min. en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan. Pers de knoflook en voeg die samen met de broccoli en bloemkool toe. Roerbak op hoog vuur in 7 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi bij het serveren de bloemkool en broccoli met de peterselie en het amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el amandelschaafsel
350 g koelverse broccoli's
350 g bloemkool
6 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
4 el verse platte peterselie