Broccoli met citroen en knoflook
De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
- Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
- Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 135 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Broccoli met citroen en knoflook
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoli met citroen en knoflook
- 600 g koelverse broccoli's
- ½ citroen
Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min.
Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.