Broccoli met citroen en knoflook
De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.
Ingrediënten
4 personen
600 g
koelverse broccoli's
½
citroen
2 tenen
knoflook
3 el
traditionele olijfolie
Aan de slag
Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Broccoli met citroen en knoflook
De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.

bijgerecht
4 personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g koelverse broccoli's
½ citroen
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie