bewaar
Broccoli met citroen en knoflook
Broccoli met citroen en knoflook
bewaar

Broccoli met citroen en knoflook

De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.

15 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

koelverse broccoli

½

citroen

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.

Aan de slag

1

Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit

2

Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.