Vegan kapsalon met zoete-aardappelfriet​ van London Loy
Vegan kapsalon met zoete-aardappelfriet​ van London Loy
bewaar
bewaar

Vegan kapsalon met zoete-aardappelfriet​ van London Loy

Na het uitgaan nog trek? Voortaan maak jij die kapsalon zelf. Extra leuk en kleurrijk doordat je zoete-aardappelfriet gebruikt. Aftoppen met mayo en lekker extra veel sriracha.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
licht pittig
39waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het rulgehakt en de shoarmakruiden 5 min. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in halve plakjes.

3

Haal de friet uit de oven en verdeel het gehakt erover, verdeel daar de plantaardige plakken over en bak nog ca. 5 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng met 1 tl water (per 4 personen) door de plantaardige mayo.

4

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de komkommer, tomaten en sla erover. Besprenkel met de sauzen. Lekker met extra sriracha.

achtergrondinfoLondon: ‘De truc is om het plantaardig gehakt niet te lang te bakken. Anders wordt het te droog. Voeg op tijd kruiden en eventueel specerijen toe, zodat die er nog even kunnen intrekken. En altijd proeven, hè? Lekker koken zonder te proeven kan eigenlijk niet!’
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan kapsalon met zoete-aardappelfriet​ van London Loy

Na het uitgaan nog trek? Voortaan maak jij die kapsalon zelf. Extra leuk en kleurrijk doordat je zoete-aardappelfriet gebruikt. Aftoppen met mayo en lekker extra veel sriracha.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig