bewaar
Pavlova-kerstkrans met fruit
Pavlova-kerstkrans met fruit
bewaar

Pavlova-kerstkrans met fruit

Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard.

15 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
3 uur wachten
80waarderingen

Ingrediënten

10 personen

5

middelgrote eieren

250 g

fijne kristalsuiker

2 tl

maizena

1 tl

witte wijnazijn

250 ml

verse slagroom

16 g

vanillesuiker

150 g

verse frambozen

150 g

verse bramen

150 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm.

2

Splits de eieren; er mag geen spoortje eidooier in het eiwit terechtkomen. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop dan de maizena en azijn erdoor.

3

Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken.

4

Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120 °C en laat in ca. 1 uur en 30 min. gaar worden. Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen. Zet de oven uit en laat de pavlova in de gesloten oven helemaal afkoelen. Dat duurt zeker 3 uur. Neem de schuimkrans uit de oven, verwijder voorzichtig het bakpapier en leg de krans op een schaal.

5

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep op de krans. Verdeel de frambozen, bramen en bessen erover.

bewaartipJe kunt de pavlova 1 dag van tevoren maken. Decoreer hem vlak voor serveren met slagroom en fruit. Bewaar de pavlova luchtdicht, bijvoorbeeld in een afgesloten trommel.