Vegan paasbrunch

Vegan paasbrunch

Komen er vegans of mensen met een plantaardig dieet naar je paasbrunch? Voor bijna elke paasfavoriet is er wel een plantaardige versie. Van wafels, scones en taart(jes) tot, ja zelfs 'roerei' op toast. Wat maak jij?

Vegan miso-karamel cupcakes

Vegan miso-karamel cupcakes

  1. Verdeel ⅓ van de suiker in 1 laag in een steel-pan met dikke bodem. Voeg 1 el water (per 12 porties) toe en breng op laag vuur aan de kook, laat in ca. 6 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur.
  2. Haal de pan van het vuur en roer er met een houten lepel de misopasta en ⅛ van de margarine door. (Kijk uit voor hete spetters!) Voeg vervolgens in delen de sojaroom toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel, laat 10 min. afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C en verdeel de papieren vormpjes over de muffinvormpjes. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en de rest van de suiker. Meng met een garde de amandeldrink, olie, azijn en ⅔ van de vanillearoma erdoor. Meng tot een egaal en dik beslag.
  4. Meng de helft van de miso-karamel door het beslag en verdeel over de vormpjes.
  5. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn door met de satéprikker in het midden van 1 cupcake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakejes gaar. Laat minimaal 15 min. afkoelen in de vorm.
  6. Maak ondertussen de botercrème: klop de rest van de margarine met de rest van het vanillearoma. Voeg de poedersuiker in delen toe en klop in 4-5 min. luchtig en schep in de spuitzak.
  7. Verdeel de botercrème in dikke cirkels over de cupcakes en laat in het midden een opening, giet daar de miso-karamel in.