Vegan amuses

Vegan amuses

Op zoek naar makkelijke en feestelijke vegan amuses voor de feestdagen? Geen nood, wij helpen je! Deze kleine lekkernij is een heerlijk begin van de maaltijd. Van hartige vegan bonbon tot smaakvolle pompoensoep in een glaasje.

Favoriet: hartige vegan bonbon met cashewspread en wortel

Favoriet: hartige vegan bonbon met cashewspread en wortel

  1. Schil de winterpeen en schaaf met de dunschiller in flinterdunne linten. Doe in een kom met de rijstazijn en laat minimaal 15 min. marineren.
  2. Snijd ondertussen de dille en bieslook fijn. Vouw het norivel dubbel en snijd zo fijn mogelijk. Meng ¾ van de kruiden en ¾ van de nori door de plantaardige spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in gelijke porties, maak je handen vochtig en draai gelijke balletjes van het mengsel.
  3. Leg een stuk vershoudfolie in het kopje. Laat de wortellinten uitlekken (vang het vocht op) en dep droog. Verdeel een paar linten over het kopje. Zorg dat de onder- en zijkanten goed bedekt zijn. Leg een balletje notenspread in het midden. Vouw de wortel over de vulling zodat alles bedekt is en snijd de uitstekende wortel eraf. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Maak zo nog de rest van de bonbons. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  4. Maak ondertussen ½ rode peper schoon, snijd het vruchtvlees fijn. Meng 1 el (per 8 bonbons) van de opgevangen marinade van de wortel, de rode peper, rest van de kruiden en nori tot een dressing.
  5. Verdeel wat rucola over een schaal. Verwijder de folie van de wortelbonbons en verdeel de bonbons over de schaal. Besprenkel met de dressing en serveer direct.