Gaz­pa­cho met wa­ter­me­loen, to­maat en li­moen

Heerlijk verfrissend in de zomer: gazpacho van watermeloen, tomaat en limoen.

(2) waardeer
italiaans voorgerecht Heerlijk verfrissend in de zomer: gazpacho van watermeloen, tomaat en limoen. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken. Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.
  2. Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd er een paar apart. Meng de meloen met de tomaten, het limoensap, basilicum, de olie en ijsblokjes in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het achtergehouden basilicum.

serveertip:

Je kunt deze gazpacho ook in kleine glaasjes serveren als koude amuse.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gaz­pa­cho met wa­ter­me­loen, to­maat en li­moen

1
1
  • 2 trostomaten
  • ½ komkommer

Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken.

2
2
  • 1 kg watermeloen

Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.

3
3
  • 1 limoen
  • 15 g verse basilicum

Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd er een paar apart.

4
4
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 6 ijsblokjes

Meng de meloen met de tomaten, het limoensap, basilicum, de olie en ijsblokjes in de blender tot een gladde soep.

5
5

Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het achtergehouden basilicum.

serveertip:

Je kunt deze gazpacho ook in kleine glaasjes serveren als koude amuse.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.