bewaar
Mosterdsoep met zuurkool
Mosterdsoep met zuurkool
bewaar

Mosterdsoep met zuurkool

Tijd voor een verwenmomentje, zo tussen het voor- en hoofdgerecht in. En verwennen dit doet romige vegan soepje met mosterd en zuurkool zeker.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

zuurkool

1

prei

2 tenen

knoflook

45 g

ongezouten plantenmargarine

3 el

tarwebloem

½ el

AH Biologisch appelciderazijn

750 ml

water

1

Zonnatura groentebouillontablet

3 el

haver keuken (alternatief voor kookroom)

3 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Tijd voor een verwenmomentje, zo tussen het voor- en hoofdgerecht in. En verwennen dit doet romige vegan soepje met mosterd en zuurkool zeker.

Aan de slag

1

Kook de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne halve ringen. Was in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de tenen knoflook fijn.

3

Verhit de margarine in een soeppan en fruit de prei 3 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Blus af met de appelciderazijn. Voeg het water, het bouillonblokje en de haver keuken toe en laat 10 min. zachtjes koken.

5

Voeg de mosterd toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel voor een romiger soep naar smaak meer haver keuken toe.

6

Serveer de soep in glazen en garneer met de zuurkool.

combinatietipWijntip: lekker met Nicolas Carlin Sancerre.

combinatietipOok lekker met knapperig gebakken katenspek. De soep is dan niet meer vegan.

bereidingstipGebruik de rest van de zuurkool in een stamppot of ovenschotel. Gebruik de overige haver keuken in plaats van melk in een romige (aardappel)puree.

achtergrondinfoDe portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.